lasagne met groente
Ingredienten:
Lasgne bladen
1 prei
100 gram achterham (boterhamvlees)
10 gram Eric-Jan Nasi kruiden
1 blikje tomatenblokjes
100 ml halfvolle melk
2 eetlepels suiker
2 eetlepels azijn
maizena of bloem om de saus dikker te maken
4 eetlepels ketjap manis
Doe een beetje olie in een hapjespan, laat dit heet worden.
Snij de prei in ringetjes, de ham in reepjes.
Doe dit in de pan samen met de nasi kruiden.
Laat dit even braden en voeg dan de melk en de bloem toe.
Nog even door laten bakken om de bloem te laten garen.
Pureer de tomatenblokjes.
Doe dit ook in de hapjespan samen met de azijn, suiker en ketjap.
Door laten warmen tot het begint te pruttelen.
Is de saus nog niet dik genoeg, dan kan er nog wat bloem bij.
Doe de bloem in een kopje en roer er een beetje water door.
Roer het dan dooe de saus.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Doe een dun laagje saus op de bodem en leg hier lasagnebladen boven op.
nu weer een laagje saus en lasagnebladen, totdat de overschaal bijna vol is.
Als laatste nog een laagje saus er over.
Zet de schaal minimaal een paar uur in de koelkast om de saus in de lasagnebladen te laten trekken.
Zet dan de schaal in de oven om de lasagne op te warmen. (Airfryer 170 graden 15 minuten)