Natriumarme macaroni
Ingredienten:
150 gram volkoren macaroni
1 kleine prei
50 gram kipfilet (boterhamvlees)(totaal 1 gram zout)
2 kleine puntpaprika's of 1 grote
75 gram champignons
3 augurken
15 gram Eric-Jan Spaghetti & Macaroni mix
of natuurlijk een andere kruidenmix zonder zout.
Kook de macaroni volgens de kooktijd op de verpakking. (GEEN zout toevoegen.)
Giet daarna de macaroni af.
Snij de prei in ringetjes, de kipfilet in reepjes, de paprika in blokjes, de champignons in plakjes.
Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan.
Doe de gesneden groente, champignons en kipfilet in de pan en voeg de spaghetti mix toe.
Roerbak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de macaroni toe, en ook de in blokjes gesneden augurken.
Meng alles en laat het nog een paar minuten opwarmen.
Het lekkerst is om dit een paar uur van te voren klaar te maken en dan net voor het eten even weer opwarmen in de koekenpan.
(Na bereiding toaal ongeveer 900 gram macaroni. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van de hoeveelheid groente.
Zonder kaas is het zoutgehalte ongeveer 0.11 gram per 100gram macaroni)
U kunt op het bord eventueel nog blokjes kaas of geraspte kaas toevoegen. (bevat ongeveer 2 gram zout per 100 gram)